Napredujeme v biologickej ochrane rastlín

Substrát -BIO hliva ustricová 15 l

  • Substrát -BIO hliva ustricová 15 l
  • hliva ustricová vyrastajúca zo substrátu
7,20 s DPH / ks 5,85 € bez DPH / ks
Na sklade
Pripravený BIO substrát na pestovanie hlivy ustricovej s prerasteným mycéliom – plodnice začnú rásť priamo z obalu, bez potreby ďalšej prípravy.
Obj. čislo:
3956
EAN:
8588001861117

Substrát -BIO hliva ustricová 15 l

BIO Hliva ustricová – pripravený mycéliový substrát na pestovanie

Tento praktický hubový substrát je určený na jednoduché domáce pestovanie hlivy ustricovej (Pleurotus ostreatus) bez nutnosti prípravy. Obsahuje živé mycélium prerastené v slame, pripravené na tvorbu plodníc. Substrát produkuje čerstvé huby opakovane – v niekoľkých vlnách až 5–8 krát, a to v priebehu niekoľkých týždňov.

Zloženie:

  • 24 % slama z EPV
  • 1 % sadba hlivy ustricovej (Pleurotus ostreatus)
  • 75 % voda

Podmienky na plodenie:

  • Teplota: 12–14 °C
  • Vlhkosť: približne 80–85 %
  • Svetlo: rozptýlené denné svetlo (nie priame slnko)
  • Substrát nechajte v pôvodnom perforovanom obale

Zber:

Plodnice rastú priamo z otvorov v obale. Zbierame ich tesne pred začiatkom púšťania výtrusov – keď sa klobúčiky v trsoch narovnávajú. Trsy vykrúcame celé.

Doba rodenia:

5 až 8 vĺn plodenia – substrát rodí dovtedy, kým jeho objem výrazne neklesne a nezmäkne. Následne ho môžete použiť ako kvalitný kompost.

Výhody:

  • ? Jednoduché pestovanie bez potreby prípravy
  • ? BIO kvalita bez chemikálií
  • ? Viacnásobná úroda z jedného bloku
  • ? Vhodné aj do bytu či pivnice
  • ? Výborná čerstvá hliva priamo na tanieri

Nech vám nič neujde

Najnovšie informácie a novinky v biologickej ochrane Vašej záhrady, priamo na Váš mail.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.