Napredujeme v biologickej ochrane rastlín

Repka ozimná 500g

1,00 s DPH / ks 0,83 € bez DPH / ks
Na sklade
Energeticky bohaté osivo s priaznivým obsahom aminokyselín. Vhodná pre výživu drobného vtáctva a aj ako zelené hnojivo pre všetky typy pôd. Znáša aj neskoršie výsevy.
Obj. čislo:
24902

Repka ozimná 500g

Repka ozimná

Energeticky bohaté osivo s priaznivým obsahom aminokyselín. Vhodná pre výživu drobného vtáctva a aj ako zelené hnojivo pre všetky typy pôd. Znáša aj neskoršie výsevy. Je vhodné pre záhradky s nižším zastúpením kapustovitých zelenín.

Zelené hnojenie vykonávame spravidla na sklonku leta, popr. na začiatku jesene. Po zbere hlavných plodín vysejeme záhony vhodnými druhmi rastlín. Akonáhle sa vytvorí dostatok zelenej hmoty, rastu posekáme a zarýľujeme do zeme. Prebiehajúci prirodzený proces túto zelenú hmotu postupne rozloží a za pomoci pôdnych mikroorganizmov sa vytvorí potrebné živiny pre budúce vegetačné obdobie a pôda sa zúrodní.

Upozornenie! – repku treba poriadne zaorať do pôdy pretože ak je zle zaoraná, prezimuje a v nasledujúcom roku bude rásť ako nežiadúca rastlina medzi plodinami.

Význam zeleného hnojenia

  • Univerzálne čisto prírodné hnojenie pôdy
  • Zefektívňuje príjem živín pre následne pestované rastliny
  • Ochrana proti vyplavovaniu živín z pôdy
  • Ochrana pôdy pred veternou a vodnou eróziou
  • Potláča rozmnožovanie a rast burín
  • Dôležitý komponent na rozvoj baktérii a užitočných organizmov
  • Priaznivo ovplyvňuje vodný a tepelný režim pôdy

 

Výsev na produkciu semena : sejeme koncom marca až začiatkom apríla

Výsev na zelené hnojenie :  1-,1,5 kg/100m²

 

 

Nech vám nič neujde

Najnovšie informácie a novinky v biologickej ochrane Vašej záhrady, priamo na Váš mail.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.