- Úvod
- >>
- Pomocné prípravky
- >>
- Enzýmy
- >>
- Everzym Liquid enzým - 12 g
Everzym Liquid enzým - 12 g
EVERZYM LIQUID – Enzýmový prípravok na rozklad pektínu
Použitie
Na úpravu rmutu, muštu, vína a destilátov vyrobených z hrozna a ovocia ako pektín rozkladajúci prípravok, ktorý zvyšuje obsah čistého muštu a zároveň pomáha uvoľneniu farbív a aromatických látok, uľahčuje lisovanie a čírenie.
Potrebné množstvo enzýmu rozpustiť v 20-násobnom množstve rmutu alebo muštu. Takto získaný materiál pridáme za stáleho miešania rovnomerne do celého ošetrovaného množstva. Ideálna teplota počas práce je 15–30 °C. Pri teplotách pod 10 °C a nad 50 °C je prípravok neúčinný.
Minimálny čas pôsobenia je 1–3 hodiny. Aktivitu enzýmu môžeme blokovať pomocou bentonitového čírenia alebo zvyšovaním teploty (pasterizáciou).
Odporúčané skladovanie
Produkt EVERZYM LIQUID sa odporúča skladovať pri teplote 5–15 °C.
Zloženie
Prípravok vyrobený z húb rodu Aspergillus Niger.